Zwanger zijn en een harde buik hebben

Als je zwanger bent dan is dat een periode waar het best spannend kan zijn. Je wilt natuurlijk een gezond kindje op de wereld zetten, dat is logisch. Toch kunnen er ook een aantal dingen voorkomen die je zorgen baren. Het hebben van harde Buiken is daar een voorbeeld van. Dit is iets dat redelijk veel voorkomt onder zwangere vrouwen. De naam zegt het natuurlijk al; je buik is dan hard.

Vaker bij vrouwen die al eens bevallen zijn

ontspannen zwangerschap
Ontspanning tijdens je zwangerschap is super belangrijk

Goed om te weten is dat het fenomeen zich meer toont bij vrouwen die al eens eerder bevallen zijn van een kindje. Vrouwen die voor het eerst bevallen hebben er doorgaans minder last van. Wanneer je als zwanger vrouw snapt waarom de buik harder wordt, dan hoef je je een stuk minder zorgen te maken. Via dit blogartikel kom je er meer over te weten. Als je twijfelt ga dan wel altijd met je klachten naar de huisarts of de verloskundige, wij geven geen medische adviezen.

De buik die harder geworden is, is vaak het resultaat van een vrouw die zich teveel inspant tijdens de zwangerschap. Je moet rustig aan doen in deze periode, niet de benen uit je lijf rennen. Heb jij last van een harde buik? Dan is het advies in veel gevallen om een paar stapjes terug te doen. Misschien ben je druk bezig met het huishouden of zijn er andere dingen die je niet meer zo goed kunt. Schakel gewoon wat hulp in hiervoor. Er zijn ongetwijfeld veel mensen die je willen helpen.