Webcam bijverdiensten is dat populair?

Bijverdienen is voor iemand als ik erg belangrijk. Als student is het altijd lastig om aan geld te komen, je hebt er eigenlijk nooit genoeg van. Natuurlijk is het mogelijk om een lening (tegen lage rente) af te sluiten bij de staat, dat is een heel prettige optie, maar toch niet iedereen wil dat doen.

Zo vreemd is dat ook niet. Een schuld is een schuld, het is beter om dat niet te hebben. Ook als je in de toekomst een woning wilt gaan kopen, kan deze schuld je flink in de weg komen te zitten. Het is dus beter om gewoon zelf voor je geld te zorgen.

Welke baantjes zijn populair onder studenten?

webcamWerken in de horeca is een populaire keuze voor veel studentes. Er is vaak veel te verdienen. Je moet vaak wel hard werken voor je geld, maar dat hoort erbij natuurlijk. Helemaal niets mis mee. De fooien die je tijdens het werk ontvangt zijn vaak het meest interessant. Dit kan ervoor zorgen dat je flink wat overhoud naast je reguliere uurloon in de horeca als bediende. Daarnaast vinden veel studenten het wel gezellig om in een restaurant of een bar te werken, nog even wat drinken als de shift erop zit!

Zitten achter de webcam

Je zou het misschien niet zo snel denken, maar sommige studenten overwegen ook om achter de webcam te gaan zitten. Met webcamsex is er natuurlijk wel een beetje een taboe, het is vaak niet iets waar iemand heel erg trots op zal zijn. Maar de verdienden zijn vaak vrij goed, terwijl je vanuit je eigen woning kunt werken. Toch is het een baantje dat zeker niet voor iedereen geschikt is.

Werken als verkoper in een winkel

Ook veel studenten werken als verkoper in een winkel. Bijvoorbeeld telefoonwinkel of een kledingwinkel. Dit is vaak ook wel leuk als je het prettig vindt om onder de mensen te zijn. Er zijn veel winkels die specifiek opzoek zijn naar studenten. De verdiensten zijn vaak wel wat lager dan bijvoorbeeld in de horeca, maar de werktijden vaak wel aangenamer.