Veel afleidingen zorgen voor verminderde concentratie op het werk

Veel mensen hebben moeite met concentreren. Het is ook niet zo vreemd. Er zijn in deze tijd natuurlijk heel erg veel afleidingen. Denk aan mobiele telefoon, sociale media en diverse andere dingen. Het kan daarom moeilijk zijn om te concentreren. Zijn er wel enkele zaken die u kunt doen om de productiviteit hoog te houden. Want bijvoorbeeld op het werk zal er toch een bepaalde mate van concentratie moeten zijn, zo krijgt u het werk beter af. Als dit niet gebeurd blijft het toch alleen maar liggen en zal het op een later tijdstip alsnog gedaan moeten worden. In dit artikel enkele tips.

Neem regelmatig pauze

Als u makkelijk bent afgeleid, dan is het belangrijk om regelmatig pauze te nemen. Even een paar minuutjes wat anders doen. Ga bijvoorbeeld even koffie halen of een glaasje water. Zo beweegt u direct ook weer even, wat ook gunstig is.

Maar een takenlijstje

Een lijstje met uw taken van de dag maken is altijd een goed idee. Het geeft een prettig idee om iets af te strepen van uw lijstje. Zo kunt u verder naar de volgende taak. Probeer uw lijstje niet te vol te maken, het kan dan als veel werk lijken en dit kan mogelijk lijden tot uitstel gedrag. Iets dat u juist wilt voorkomen.

Pak wat frisse lucht mee

werkplekFrisse lucht kan helpen om het brein wat wat scherper te maken. Daarnaast beweegt u dan ook weer even en hierdoor kunt u nieuwe energie op doen. Heerlijk in de buitenlucht een stukje lopen in uw middag pauze kan ervoor zorgen dat u extra productief bent in de laatste helft van de middag. Zeker de moeite waard dus.

Als u vaker last heeft van concentratie problemen, dan kan een middel als Lto3 ook helpen om scherper te worden.