Waarom je regelmatig naar de tandarts moet gaan

Wanneer je regelmatig een bezoek aan de tandarts brengt om een controle te laten uitvoeren dan zorg je ervoor dat je tanden en tandvlees gezond blijven. Ook zorg je ervoor dat je tanden er schoon en gezond uit blijven zien. Aangeraden wordt om minstens eens per halfjaar voor een controle naar de tandarts te gaan. Kies bijvoorbeeld voor tandheelkunde Antwerpen om regelmatig een controle uit te laten voeren. Als je deze frequentie aanhoudt dan zullen je tanden en kiezen gezond blijven, maar voorkom je ook dat er ergere problemen ontstaan dan eigenlijk nodig is.

Wat gebeurt er tijdens een controle?

tandenTijdens een controle checkt en doet een tandarts verschillende dingen aan je gebit. Als eerste zal hij of zij checken of er sprake is van beginnende gaatjes in je tanden of kiezen. Wanneer je goed gepoetst en geflost hebt dan zal dit meestal niet voorkomen, maar als het toch het geval is dan is het goed als de tandarts deze voortijdig ontdekt.

Dan kan er namelijk nog met een minimale ingreep een groter gaatje voorkomen worden. Wanneer het probleem echter genegeerd wordt totdat je vergaat van de kiespijn dan wordt het gaatje steeds groter en loop je het gevaar dat de tand afbreekt. Na de controle op gaatjes checkt de tandarts ook of je tandvlees er wel gezond uitziet. Dit kan namelijk vaak een teken van een infectie zijn en zorgt ervoor dat je uit je mond kunt gaan stinken. Het laatste wat de tandarts doet tijdens een controle is het schoonmaken van je gebit. Zo wordt er bijvoorbeeld tandplak en tandsteen verwijderd. Dit kan je zelf niet met een tandenborstel verwijderen. Het is duidelijk dat sommige mensen bang zijn voor de tandarts.